Mogna kristna

”Honom predikar vi, och vi förmanar varje människa och undervisar varje människa med all vishet, så att vi kan ställa fram varje människa fullkomlig i Kristus Jesus.” Kolosserbrevet 1:28 

Rent mänskligt så är det naturligt att man mognar med åren. Man inhämtar kunskap, får erfarenheter och lär sig av människor i sin omgivning. Som kristna är vi också menade att växa och mogna i vår tro. 

Aposteln Paulus förmanade och undervisade de troende så att de skulle bli rotade i tron. Det var angeläget för honom att de troende skulle få del av all vishet. Han jobbade för att de kristna skulle växa och mogna. Att de skulle gå från att vara konsumenter till att bli producenter.

”Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till tillrättavisning, till upprättelse, till fostran i rättfärdighet, för att en gudsmänniska ska bli fullt färdig, väl rustad till allt gott verk.” 2 Timoteusbrevet 3:16-17

Det är otroligt viktigt att läsa hela Bibeln och att förstå det nya förbundet som vi nu lever i genom Jesus. Att förstå vad evangelium är och inte är. Att förstå nåden, rättfärdighetens gåva och hur man genom tro lever ut det kristna livet med den Helige Andes hjälp.

Att bara ha en slags allmän förståelse av Bibeln och dyka upp i kyrkan ibland, gör dig inte till en mogen kristen. När människor varit frälsta många år men fortfarande är som små barn i tron, då blir det ibland lite onödigt jobbigt. 

Många har en väldigt begränsad bild av vad det kristna livet handlar om. De tror att det bara handlar om att vara lite allmänt snäll och trevlig. Men det finns så mycket mer. Problemet många gånger är att troende inte läser och studerar Bibeln själva.

”För jag har inte undandragit mig från att förkunna hela Guds rådslut för er. … Därför, vaka och tänk på att jag i tre år, natt och dag, inte har upphört att under tårar förmana var och en av er.” Apostlagärningarna 20:27, 31

Paulus såg till att predika hela Bibeln. Både löftena och uppmaningarna. Både vad Gud vill göra och vad vi ska göra. Paulus älskade verkligen de han undervisade och det tog sig i uttryck att han förmanade dem, med tårar.

Rota dig i nådens evangelium och att Jesus genom tron bor i ditt hjärta. Låt dig dagligen uppfyllas av den Helige Ande och lev ett liv i helighet och praktisera det Bibeln säger. Då får du erfarenheter tillsammans med Jesus och du mognar och växer som kristen. Det är det normala för varje troende.

Gud välsigne dig.