Väckelse

”Och de sa till varandra: Var inte våra hjärtan brinnande i oss när han talade med oss på vägen och uttydde Skrifterna för oss?” Lukas 24:32

Efter att Jesus uppstått från de döda så slog han följa med några lärjungar som var på väg till Emmaus. Jesus gick igenom och uttydde Skrifterna för dem. Han visade sig själv för sina lärjungar i Skrifterna. Och det började brinna i lärjungarna hjärtan.

När du läser Bibeln med tro, då ser och hör du Jesus. Du ser vem Jesus är. Du ser vad han gjorde när han vandrade på jorden och att han är densamme idag. Du ser hans lidande, död och uppståndelse. Du ser den förhärligade Jesus med ögon som eldslågor, en röst som dånet av väldiga vatten och ett ansikte såsom solen, när den skiner i sin kraft. När du läser Bibeln med tro så börjar det brinna i ditt hjärta.

”När allt folket lät döpa sig, hände det att också Jesus blev döpt. Och medan han bad öppnades himlen, och den Helige Ande kom ner över honom i kroppslig gestalt såsom en duva, och från himlen kom en röst som sa: Du är min älskade Son, i dig har jag välbehag.” Lukas 3:21-22

Det hände något när Jesus bad. Himlen öppnades, den Helige Ande kom ner över honom och Fadern talade. 

Jesus har redan öppnat himlen genom sin död och uppståndelse för oss. Så det är något som vi varken kan eller behöver försöka göra. Men när du ber, så är det som att atmosfären runt dig blir ren och klar. När du ber så kommer den Helige Ande över dig. När du ber så kan du höra Gud tala i ditt inre.

Detta är vägen framåt, detta hjälper dig att ha en levande tro. Du behöver inte vänta på att andra runtomkring dig ska bli brinnande i sin tro på Jesus. Du behöver inte vänta på att omständigheterna runt omkring dig ska förändras. Du kan alltid ha personlig väckelse i ditt liv.

Bibelläsning och bön sätter hjärtan i brand och det är något för alla troende.

Gud välsigne dig.