Lösningen på terror

Det finns en sund självbevarelsedrift som vi har i oss för att beskydda oss från till exempel olyckor. Det är naturligt att känna en viss fruktan för höjder, vilda djur och åskväder. Men sedan så finns det en destruktiv typ av fruktan som kontrollerar, begränsar och bryter ned människor. Ordet terror kommer från latin och betyder ‘rädsla, fruktan’. Fruktan terroriserar och förstör människors liv.

”Rädsla finns inte i kärleken utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan, för rädslan har att göra med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken.” 1 Johannes 4:18

Jesus kom för att sätta oss fria från fruktan. Gud vill inte att vi ska vara förslavade av fruktan. Lösningen är att förstå och tro på Guds kärlek till sina barn.

”Och vi har lärt känna och har trott den kärlek som Gud har till oss. Gud är kärlek och den som förblir i kärleken, han förblir i Gud, och Gud i honom. I detta har kärleken blivit fullkomnad hos oss, så att vi har frimodighet på domens dag, för såsom han är, så är också vi i denna världen.” 1 Johannes 4:16-17

När du ser Guds kärlek till dig, så tro på den. Det får det dig att slappna av. Om du förstår att Gud verkligen älskar dig, då betyder det ju att han bryr sig om dig. Och om Gud bryr sig om dig så betyder det att han beskyddar, hjälper och styrker dig. Inget problem är för litet för Gud och inte heller för stort. 

”Genom detta uppenbarades Guds kärlek till oss, att Gud sände sin enfödde Son till världen, för att vi skulle leva genom honom. Detta är kärleken, inte att vi älskade Gud, utan att han älskade oss och sände sin Son till försoning för våra synder.” 1 Johannes 4:9-10

Guds kärlek till dig har blivit uppenbarad genom Jesus. Om du någon gång undrar eller tvivlar på om Gud älskar dig så se på Jesus. 

Jesus blev sänd hit till jorden för dig och mig. Jesus bodde här på jorden bland oss människor. Han hjälpte och lyfte människor, han älskade människorna. Sedan så gav han sitt liv för oss på korset, helt av fri vilja. Jesus är försoningen för våra synder. Jesus led och dog för dig därför att han älskar dig. På tredje dagen uppstod Jesus från de döda. Han kommer aldrig mer att dö. 

Om du tror på Jesus och han bor i ditt hjärta så kan du veta att han alltid är med dig. Han sviker inte dig. Jesus var villig att lida och dö för dig, så att hjälpa dig i ditt dagliga liv är något som redan ingår i ditt liv tillsammans med honom. Han har ju redan gjort det största och jobbigaste för dig, när han led och dog för dig.

Tillsammans med Jesus så kan du övervinna all form av fruktan som vill förstöra ditt liv. Lita på Jesus och var frimodig för han älskar dig.

Gud välsigne dig.