Köp utan pengar

”Hör på, alla ni som törstar, kom hit till vattnet, och ni som inte har pengar, kom hit och köp säd och ät. Ja, kom hit och köp säd utan pengar och för intet både vin och mjölk. Varför ger ni ut pengar för det som inte är bröd, era inkomster för det som inte kan mätta? Hör på mig, så skall ni få äta gott och njuta av utsökt mat. Böj ert öra hit och kom till mig! Hör, så får er själ leva!…” Jesaja 55:1-3

Gud erbjuder oss mat och dryck som tillfredsställer på djupet. Vi kan köpa det utan pengar, men det är fortfarande något vi behöver göra. Du kan bli serverad mat av en vän, men du behöver ju äta maten själv, det blir ju konstigt om den som serverat dig skulle mata dig också.

Att köpa av Gud gör vi genom att ge av vår tid och uppmärksamhet för att lyssna. Det är så vi betalar. Vi behöver böja vårt öra och lyssna till Gud. Det nämns tre gånger i verserna du precis läste. Att höra och böja vårt öra till Gud, det gör vi när vi läser Bibeln, Guds ord. Det är en handling vi behöver göra och det är så vi köper av Gud.

Man blir svag om man inte äter och dricker, och det är samma sak när det gäller vår vandring med Jesus. Om vi inte tar del av Guds ord så blir vi svaga i vår tro. Då blir det många andra saker som tar över, saker som inte mättar och som inte bygger upp vår tro. När vi lyssnar till Gud så stärks vår tro och det blir dels lättare att fatta rätt beslut, men också att ha förmågan att fullgöra de rätta besluten. 

En del prioriterar inte att ta tid med Gud och det är oförståndigt. Andra ska inte behöva läsa Bibeln åt dig om du har läsförmåga. Så, köp mat och dryck av Gud som styrker och mättar dig. Öppna din Bibel och ät och drick.

Gud välsigne dig.