Brinnande hjärtan

”Jag har kommit för att tända en eld på jorden, och hur gärna vill jag inte att den redan brann? Men jag måste döpas med ett dop, och hur våndas jag inte tills det är fullbordat.” Lukas 12:49-50

Genom Jesus kan vi bli försonade med Gud och få all vår synd förlåten. Jesus gjorde det möjligt genom sin död och uppståndelse för oss. När vi ser vår synd och att vår självrättfärdighet inte ens kommer i närheten av Guds standard, så är lösningen att vi vänder oss till Jesus. Genom att sätta vår tro och förtröstan helt och hållet till Jesus, då blir vi försonade med Gud, av nåd. Sedan utifrån det kan vi börja leva ett nytt liv tillsammans med Jesus.

När du tror på Jesus så blir du född på nytt, du blir ett Guds barn och Guds Ande, den Helige Ande tar sin boning i ditt inre.

Jesus kom för att tända en eld på jorden och det är en eld i de troendes hjärtan genom den Helige Ande. Jesus gjorde det möjligt för de troende att kunna bli döpta och fyllda med den Helige Ande. Men det var ett högt pris Jesus var tvungen att betala och han våndades inför lidandet och att behöva dö för oss. På pingstdagen utgöt Jesus den Helige Ande.

”När pingstdagen var inne var de alla samlade i full enighet. Då kom plötsligt ett dån från himlen, såsom när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Och tungor såsom av eld visade sig för dem, vilka fördelade sig och de satte sig på var och en av dem. Och de blev alla uppfyllda av den Helige Ande och började tala med andra tungomål, allteftersom Anden ingav dem att tala.” Apostlagärningarna 2:1-4

På pingstdagen började elden brinna som Jesus hade talat om. Tungor såsom av eld satte sig på de församlade och de talade i tungor, ord som bubblade fram från deras hjärtan. 

Gåvan att få bli döpt och fylld med den Helige Ande är betald med Jesu dyrbara blod. Så värdesätt och öppna dig för att ta emot dopet i den Helige Ande. Jesus vill så gärna ge den gåvan till dig. Du kan varje dag dricka av det levande vattnet som är den Helige Ande. Se till att vara fylld av Guds Ande, mitt i en mörk värld. Vi behöver hjärtan som brinner med Guds eld. Då blir vi varma, passionerade, fyllda med kraft och blir inte bara överlevare utan övervinnare. Guds eld driver oss framåt att rädda människor med evangelium.

Jesus har redan betalat så du kan av nåd dricka av Anden. Säg till Jesus att utgjuta den Helige Ande över dig nu och ta emot i tro.

Gud välsigne dig.