Jesus är inte katolik, ortodox, baptist…

Genom kyrkohistorien så har olika kyrkor, samfund och församlingar växt fram. En del inriktningar inom den kristna tron har tynat bort och andra bestått och tilltagit. Men ingen kyrka, samfund eller församling har monopol på Jesus. Tyvärr så har en del människor genom historien betett sig som om de har haft ensamrätt på Jesus. Det är löjligt. Ingen människa, kyrka, samfund eller församling kan ha ensamrätt på Jesus.

Jesus Kristus, Guds Son, Gud som blev uppenbarad i köttet kan inte få plats i någon människogjord liten låda. Jesus är Gud, han är den Bibeln säger att han är och vi får tro och följa honom. Det finns bara två kategorier av människor i världen och det är Guds barn och de som inte är Guds barn. Ett Guds barn blir man genom tron på Jesus.

”Men så många som tog emot honom (Jesus), åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.” Johannes 1:12

Se till att bli försonad med Gud genom Jesus. Det är det viktigaste som finns. Säg till Jesus att du vill lämna syndens vägar och börja följa honom. Öppna ditt hjärta för Jesus och be honom förlåta dig alla dina synder. Se sedan till att följa Bibelns Jesus. Inte någon omgjord eller förminskad “Jesus”. 

Du som redan är troende och har en kyrk etikett i pannan, se till att det är Bibelns Jesus du tror på och följer. Han förändras inte och han både kan och vill hjälpa varje människa, i vilken situation de än befinner sig i. Jesus gör mirakler. Jesus förlåter synd. Jesus botar sjuka och befriar från onda andar. Om du verkligen vill veta vem Jesus är, vad han gjort, vad han kan och vill göra och vad han kommer att göra i framtiden – då ska du öppna och läsa Bibeln. Där kommer du också att se hur Jesus inte är, vad han inte gör och vad han inte vill. 

”Sedan talade Jesus till dem på nytt och sa: Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ska ha livets ljus.” Johannes 8:12

Jesus är störst, bäst och vackrast. Han är underbar och oemotståndlig. Du kan se honom i Bibeln och han vill bo i ditt hjärta. Ett liv tillsammans med Jesus är ett erbjudande för varje människa. 

Gud välsigne dig